Cukura daudzie nosaukumi

0
34

Cukurs ir zināms ar vairākām lietām – tas ir salds, viegli pieejams, atrodas gandrīz visur un tiek saukts daudzos vārdos. Kopumā ēdiena industrija ir jauna izaicinājuma priekšā, jo cilvēki, pateicoties viegli pieejamai informācijai par veselīgu uzturu un dzīvesveidu, kļūst izglītotāki. Mēs skatāmies, ko liekam savos iepirkumu grozos un pievēršam uzmanību ēdienu etiķetēm vairāk kā jebkad.

Tieši tāpēc, cukuru ir ar vien grūtāk pamanīt uz ēdienu iepakojumiem. Diemžēl nevis tāpēc, ka to neliktu klāt, bet gan tāpēc, ka tas ir nosaukts citā vārdā.

Esam apkopojuši pāris populārākos cukura nosaukumus un formas, kādās tas ir sastopams:

  • Brūnais cukurs
  • Kukurūzes sīrups
  • Dekstroze
  • Fruktoze
  • Saharoze
  • Glikoze
  • Biešu cukurs
  • Laktoze
  • Maltoze
  • Fruktozes sīrups

Cukura dabīgie aizstājēji ir stēvija, kokosriekstu cukurs, medus, eritritols un citi.

DALĪTIES